Beleef Texel!

Op zoek naar een onvergetelijke belevenis? Dan zit je op Texel helemaal goed. Naast heerlijk wonen op ’t Erf van Burg biedt Texel je diverse uitstapjes, verblijfsmogelijkheden en andere leuke dingen om te doen. We geven je een paar voorbeelden.

KUNST & CULTUUR

De unieke sfeer op het eiland heeft altijd kunstenaars geïnspireerd tot het maken van de mooiste kunst. Bewonder de schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen in de verschillende galerieën. Vergeet niet de Texelse musea te bezoeken met mooie verhalen over zeehonden, jutterij en het zeemansleven.

www.ecomare.nl
www.kaapskil.nl
www.vuurtorentexel.nl
www.oudheidkamertexel.nl

VOGELEXCURSIES

Wil je meer weten over de bijzondere vogels van het eiland Texel? Dan ben je voor een bijzondere vogelexcursie van het Vogelinformatiecentrum aan het juiste adres. Wekelijks is er keuze uit een variatie van tochten met een ervaren gids. Geniet van de Texelse natuur en leer de vogels te herkennen aan hun uiterlijk of geluid.

Meer informatie:
Vogelinformatiecentrum Texel
Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp
www.vogelexcursiestexel.nl

 

ROBBENTOCHTEN

In het Eierlandse Gat, het zeegat tussen Texel en Vlieland, leven honderden gewone en grijze zeehonden, ook wel robben genoemd. Ze kruipen graag op drooggevallen hoge en steile zandbanken om alleen of in groepen te genieten van de zon en de rust. Rederij De Vriendschap vaart als enige rond dit stukje noordelijke Waddenzee. Omdat de robben vertrouwd zijn met haar blauwe silhouet, kan De Vriendschap de dieren heel dicht benaderen. De anderhalf uur durende robbentocht is een unieke ervaring.

www.waddenveer.nl voor meer informatie.

Home De woningen Situatie