Natuurrijk Texel

Texel heeft zo'n 40 fantastische natuurgebieden waar je wandelend of fietsend kunt genieten van de omgeving. Bijna een derde van Texel bestaat uit natuurgebieden. In het midden van het eiland vind je er een paar die veel vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het eiland, zoals De Hoge Berg en Polder Waalenburg.

Nergens vind je op zo'n beperkte oppervlakte zoveel verschillende landschappen als op Texel. Een groot duingebied met veel variatie, een gemengd loof- en dennenbos, heide, uitgestrekte stranden, het wad en kwelders met bijzondere vegetatie. Maar ook weide- en akkergebied, glooiend terrein en polders. Dat alles is een ideaal leefgebied voor een groot aantal planten- en diersoorten, die soms alleen hier voorkomen. Nergens anders in Nederland kun je zoveel verschillende vogelsoorten zien. Dankzij die variatie in landschappen vinden ze hier allemaal hun eigen voedsel en broedgebied.

Vanaf de veerhaven in het zuiden van Texel loopt een onafgebroken brede duinstrook langs de westkant van het 30 km lange eiland naar de noordpunt bij de vuurtoren. Of je nu van wandelen, fietsen of vogels kijken houdt, er graag op de mountainbike op uit trekt of dol bent op hardlopen, altijd vormen de gevarieerde natuurgebieden van Texel een prachtige omgeving waar je op en top kunt genieten.

Texel is een vogeleiland bij uitstek. Honderden soorten komen hier voor en regelmatig worden zeldzame soorten van de rode lijst waargenomen. Dat maakt Texel populair bij ornithologen en vogelaars. Op veel plekken kom je ze tegen, vaak half verscholen achter enorme telelenzen. Op Texel worden zeer regelmatig vogelexcursies georganiseerd. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten nemen belangstellenden mee in hun gebieden maar ook het Vogelinformatiecentrum, Birding Texel en Calidris in De Cocksdorp organiseren vogelexcursies en -safari's.

Klik op een van de woningen of voorzieningen op de kaart links voor meer informatie.

Home De woningen Locatie