Sportief Texel

Texel beschikt over tal van sportfaciliteiten. Niet alleen de diverse sportverenigingen, maar ook de natuurlijke mogelijkheden als het strand, de duinen en het bos bieden je een inspirerende en uitdagende omgeving om lekker te bewegen. Zo is er bijvoorbeeld een mountainbikepad van 100 kilometer.

WATERSPORT

Een eiland dat omringd is door zee is uitermate geschikt voor de ultieme watersportliefhebber. Zeilen, surfen, golfsurfen, kitesurfen, waterskiën en kanovaren. Voor de gevorderde sporter tot de recreant, ofwel voor iedereen die buiten sportief op het water wil bewegen. Op Texel heb je een ruime keuze aan clubs en verenigingen. Hierdoor weet je dat je veilig en verantwoord voor de natuur je favoriete sport beoefent.

LEKKER BEWEGEN

Op fitness-gebied heeft Texel je ook genoeg te bieden. Dicht bij huis, op een paar minuten fietsen van ‘t Erf van Burg biedt Stay Fit je een veelzijdig bewegingsaanbod. Even verderop ligt het buitenzwembad Molenkoog. Heerlijk buiten zwemmen van eind april tot en met september.

EEN NIEUW SPORTIEF GEBIED

Ten zuiden van Den Burg ligt een groot sportgebied met veel uiteenlopende sporten. Hier vind je onder andere Atletiekvereniging Texel, tennisvereniging, Deuce, voetbalvereniging Texel ‘94 en de nieuwe sporthal voor onder andere handbal en zaalvoetbal.

Meer informatie over dit vernieuwingsgebied vind je op www.texel.nl

Home De woningen Situatie