Voorzieningen Den Burg

Den Burg is het winkelhart van Texel. Van kleine, knusse boetiekjes tot goed gesorteerde winkels van landelijke ketens, je vindt het er allemaal. En ook gezellige cafés en restaurants, de weekmarkt, musea, het openluchtzwembad en de bioscoop.

MARKT

De wekelijkse warenmarkt op de Groeneplaats heeft een flink aantal vaste kramen en verkoopwagens. Groenten, fruit, vis, kaas, bloemen, kleding: alle artikelen die je op een markt mag verwachten zijn er te koop. Maar ook kramen en wagens met typisch Texelse producten en levensmiddelen, zoals de befaamde boerenkaas van Wezenspyk en (echt Texels) runs- en lamsvlees van slager Peter Haker uit Oudeschild.

LEUKE TERRASSEN

In het bos, aan het strand en in de gezellige dorpskern van den Burg vind je tientallen terrassen. Hier strijk je neer halverwege een wandeling of een na een luie stranddag, maar ook gewoon lopend vanaf je woning in ’t Erf van Burg. Maar waar vind je dan deze terrassen? Gewoon in Den Burg bij De Smulpot, De Lindenboom, De Steenenplaats en Catharinahoeve.

ONDERWIJS

Goed en gevarieerd onderwijs is s geen obstakel op het eiland. Den Burg beschikt over diverse basisscholen. Zo kun je kiezen voor O.B.S. Jac. P Thijsseschool, P.C.B ‘De Fontein’, Vrije School Texel, S.B.O ‘De Kompas’ en de Katholieke basisschool ‘De Jozefschool’. In Den Burg is ook de middelbare school van Texel gevestigd: O.S.G De Hogeberg. De school is recentelijk uitgebreid verbouwd en beschikt over de niveau’s VMBO, MAVO, HAVO en VWO. Leerlingen hoeven na de basisschool dus niet van het eiland af om middelbaar onderwijs te volgen.

Home De woningen Situatie