Het Woonconcept

Wonen in ‘t Erf van Burg = wonen in een woonlandschap! Een erf waarin buitenleven centraal staat. Hartstikke groen, met zeeën van ruimte. Lekker de tuin in na het werk. Of je ploft op de bank, met uitzicht op al dat groen. Kinderen klauteren vooral in de bomen in plaats van achter de Playstation. Rennen lekker buiten rond, voeren de beesten, speuren naar eetbare frambozen. Fraai ingepast in het landschap staan 17 extreem duurzame, karakteristieke woningen waar het heerlijk comfortabel wonen is.

Wonen in 't Erf van Burg is ook wonen met elkaar. Omdat het leuk is en omdat je samen zoveel meer kan. Alle woningen hebben een privé buitenruimte en daarnaast een aandeel in de enorme landschapstuin. Overgangen tussen privé en collectief zijn zacht en natuurlijk. De landschapstuin biedt ruimte voor allerlei slimme, groene en leuke voorzieningen rondom het huis die je in een doorsnee privétuin simpelweg niet kwijt kunt. Een kruidentuin? Een bloemenzee? Een speelplek – met trampoline? Een kippenren? Een composthoop?

Achterin de landschapstuin komt een voedselbos. Met bomen met eetbare vruchten dus, zoals tamme kastanjes, walnoten, hazelnoten en meer naar de randen kersen, peren en appels…. Leuk. Lekker. Leerzaam. Gezond. De voedselbomen trekken ook weer allerlei verschillende vogels en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en het bosje een extra natuurlijk karakter geeft.

Alle bewoners van 't Erf van Burg zijn samen eigenaar van de landschapstuin. Je beheert het woonlandschap dus ook samen met je buren. Net als je anders je eigen tuin zou beheren. Maar dan samen. Dat is wel zo leuk! Hoe het woonlandschap er precies uit komt te zien, dat bepaal je als bewoners samen, onder professionele begeleiding.

Home De woningen Situatie Brochure